phone +32 497 42 49 83

Over Myriam

Hallo, ik ben Myriam Laporte

Elke dag stond ik met hart en ziel in mijn eigen schoonheidsinstituut Althea, een bloeiend skincare center in hartje Aarschot. Door hard werken, grenzen verleggen en er durven bovenuit steken, heb ik mijn start-up uitgebouwd tot een gezond bedrijf. Met meer dan 33 jaar ervaring weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om te ondernemen op een manier die echt bij je past. Maar vasthouden aan je eigenheid gaat ook gepaard met twijfels, gevoeligheden en vraagtekens.

‘Ik begrijp welk proces jij doormaakt en ik ben ervan overtuigd dat ik je kan helpen om samen aan jouw eigen zaak te werken.’


Ik kan een boek schrijven over het runnen van mijn schoonheidsinstituut. Over de successen en valkuilen van 33 jaar ondernemerschap gecombineerd met het moederschap. Over de evolutie en trends van huid- en lichaamsverzorging. Over mijn persoonlijke kruistocht om mensen bewust te maken van het belang van een gezonde huid. En zoveel meer…

33 jaar Althea. Hoe kijk ik terug als onderneemster? 

Alle begin is moeilijk. Toen ik in 1988 een schoonheidssalon kocht in Aarschot had ik wel de passie en de wilskracht om voor een eigen zaak te gaan, maar ik had nul ervaring als onderneemster. Met de start moet je beseffen dat je deels ook je eigen leerschool betaalt. Mijn werkpunten toen? Omgaan met concurrenten, durven investeren, leren netwerken, maar vooral durven groeien. 

In de familie was ik de eerste vrouw met een eigen zaak en dat was die tijd heel gedurfd. Stressmomenten? Die waren er zeker! Gaan er wel klanten komen? Hoe gaan we het pand betalen? Na mijn uren liep ik de straten af om foldertjes in de brievenbussen te steken. Mijn grote steun en toeverlaat was toen – en is nog steeds! – mijn man Rudy die me de nodige duwtjes in de rug gaf. Uiteindelijk liep het allemaal snel los en kon Althea geleidelijk aan groeien.  

Mijn zaak combineren met het moederschap was misschien nog de grootste uitdaging. We hadden weinig opvang en het principe van een crèche was toen nog niet ingeburgerd. Na mijn eerste zwangerschap nam ik mijn baby’tje mee naar het werk. Gelukkig was het een doodbraaf manneke. Sommige klanten hebben hier en daar een flesje pap moeten geven. Vandaag zou dat niet meer oké zijn, maar 30 jaar geleden kon dat perfect! 

Na 5 jaar hard werken kocht ik een eigen pand, een prachtig herenhuis in hartje Aarschot. Daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad! Het was een grote hap uit het budget, een risico weliswaar, maar een risico dat ik moest nemen. De volgende stap was het aannemen van extra personeel. Een eigen zaak runnen is ook leren loslaten en vertrouwen hebben in je medewerkers.  

Welke lessen heb ik geleerd als onderneemster? Vasthouden aan je basisvisie en je eigenheid bewaren. Dat was de sterkte van mijn zaak! Er komen zo vaak nieuwigheden op de markt, maar je kan niet met elke trend meegaan. En mijn toekomstplannen? Ik wil al mijn knowhow en ervaring graag delen met jou, schoonheidsspecialiste, nagelstyliste of kapper. Want geven loont! 

Vrijblijvend afspreken?

 
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x