Business Builders: bruisend seminarie voor ondernemers in de beautysector

Business Builders: bruisend seminarie voor ondernemers in de beautysector

21 oktober 2019

Ontmoeten, ontbijten en ontdekken

07u10: De wekker rinkelt extra vroeg. Vandaag geen luie zondag, wél een bruisende voormiddag vol pittige presentaties en stevig netwerken. We hebben er nu al zin in!

09u00: Het startschot van het Business Builders event. De locatie? Het Capucienenklooster in Aarschot, een authentieke site gerenoveerd tot een moderne conferentieruimte. Licht, luchtig en pal in het midden van het herfstig stadspark.

09u10: Coffee please! De eerste gasten druppelen binnen en worden meteen getrakteerd op een feestelijk ontbijt met vers fruit, geurende koffie en krakende croissants. Opvallend: alle beautyexperts zien er piekfijn verzorgd en – toepasselijk – op hun zondags uit. Zij hebben duidelijk de skills!

09u45: Founder Myriam heet iedereen van harte welkom op deze eerste editie van de Business Builders. Als schoonheidsspecialiste, onderneemster én beauty business adviser weet ze als geen ander welke taken er nog op je liggen te wachten als je de deur van je salon ’s avonds achter je toetrekt. Een mooie website, een goede verzekering, stapels administratie, … Het publiek luistert, knikt herkennend, en zet zich schrap voor de eerste sprekers.

“Het belang van een goede verzekering heeft mijn ogen doen opengaan. Ook opvallend hoe je met de juiste SEO zoekwoorden hoger kan scoren in Google. Mijn website staat nu op de vierde plaats in de zoekresultaten, maar ik wil zeker nog klimmen!”- Kalinka Philips, huidexpert en medisch pedicure

Business Builders | seminarie voor beautyexperts door Myriam Laporte en Walter Vanhese

Masterclass met een missie: meet the partners!

10u00: Myriam bijt de spits af en benadrukt het belang van een goed inzicht in je cijfers, prijssetting en rendement. Daarna volgt Peggy Van Pivot Point, gespecialiseerd in managementsystemen voor schoonheidssalons. Haar visie? Work smarter, not harder. Of het nu gaat om organiseren, inventariseren of reserveren: de juiste software bespaart je tijd én geld.

10u20: Walter van Skintec neemt de microfoon over en zoomt in op het belang van kwaliteitsvolle, erkende apparatuur voor huidverbetering. Triumfinance maakt het rijtje af en laat het publiek kennismaken met de brede waaier aan verzekeringsproducten, toegespitst op de beauty- en wellnesssector.

10u40: Tijd om de pauzeknop in te drukken! De gasten genieten tijdens een welverdiende break van de heerlijke gebakjes die An van M-eating & More die ochtend zelf nog gebakken heeft. Kraakverse verwennerij vanop de eerste rij.

11u00: Back to business. Karlien van Webhero vertelt hoe een mooie, professionele website het ideale online visitekaartje is. Haar tip? De digitale wereld evolueert sneller dan ooit, en met een tiptop website ben je je concurrenten nét dat stapje voor. Copywriter Ellen van Billycom legt uit hoe je met sterke, wervende teksten sneller je doelpubliek bereikt. Hoog scoren in Google? Dat doe je met de juiste SEO zoekwoorden op de juiste plaats. Puzzelen maar!

11u20: De laatste sprekers van de voormiddag maken hun intrede. Jens van JayJays dompelt de deelnemers onder in de wondere wereld van online advertising en Google Analytics. Attract, convert, close, manage: vier stappen die hij interactief toelicht met concrete voorbeelden. Tilly van Hallinto sluit de meeting af met het onderwerp waar ondernemers vaak het meest tegenop kijken: administratie. De keyfactoren? Discipline, doorzettingsvermogen en een duidelijk systeem. Succes verzekerd!

Business Builders | workshop voor de beautysector door Myriam Laporte en Walter Vanhese

Klinken, kennismaken en connecteren

11u50: Afsluiten doet Walter in stijl én met een duidelijke boodschap: als ondernemer is je werk nooit af. Lastige vraagstukken, nieuwe producten, interessante technieken, … Door je regelmatig bij te scholen blijf je niet alleen up-to-date, maar ook on top van je business. Dit seminarie smaakt beslist naar meer: in 2020 staat een Business Builders 2.0 zeker op de agenda.

12u00: Klinkende glazen en lachende gezichten: it’s a wrap! Gesprekken zoemen, kaartjes worden uitgewisseld en het lunchbuffet wordt feestelijk toegetast. De deelnemers trekken tevreden huiswaarts met extra kennis, connecties én een goedgevulde goodiebag. Laat die nieuwe werkweek maar komen!

“Onmiddellijk op mijn to-dolijstje? Mijn telefoonnummer bovenaan op mijn website plaatsen. Een simpele, maar hands-on tip waar ik meteen mee aan de slag kan!” - Nele Symons, make-upartist voor blinden en slechtzienden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x