overlaten handelszaak

overlaten handelszaak

6 januari 2021

Op 1 januari 2021 liet ik mijn schoonheidsinstituut/skincare center over aan mijn collega Klaartje

Een zaak overlaten is een heel ingrijpend gebeuren.  Er gaat ook een hele periode van voorbereiding aan vooraf.  Het is niet niks, het is niets  dat je zomaar even doet.  Er gaat heel wat denkwerk aan vooraf. In de eerste plaats moet het idee bij jezelf rijpen. Het is toch wel ingrijpend wanneer je je zaak (je kind) uit handen wil geven. Ik heb heel wat traantjes gelaten ook al stond ik voor 200% achter mijn beslissing. Het is afscheid nemen van je zekere bestaan, van je gewoonten, van je houvast. Maar het is ook een nieuw begin van een ander leven. Elke keuze heeft zijn voor- en nadelen, dat is niet anders. Je kan geen nieuwe stappen ondernemen wanneer je bepaalde zaken niet los laat. 

Buiten het emotionele is het natuurlijk ook een hele administratieve molen. Je vertoeft vaak bij je boekhouder om alles in de juiste banen te leiden en een eerlijke overname te bekomen. Het zijn niet de meest aangename momenten en je hebt er ook heel wat slapeloze nachten door. Maar het is een deel dat bij je overname hoort wat je niet uit de weg kan gaan.

Een overname vraagt tijd van je zowel op administratief als emotioneel vlak. En ja, het was een heel intensieve periode. Maar zeker de moeite waard.

Ben jij binnen enkele jaren toe aan een overname?  Wacht niet langer met de voorbereidingen.  Maak je instituut, kapsalon of nagelstudio klaar voor overname.  Je hebt zeker 2 tot 4  jaar nodig om klaar te zijn.

Ik ben graag jouw sparring partner tijdens dit proces Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x